Patientinformation Spørgsmål og svar

 
Her kan du finde svar på de mest gængse spørgsmål som patient på Neurokirurgisk Smerteklinik.
 
Booking
Du kan booke en konsultation ved at ringe på 70 605 105 eller skriv på kontakt@nksk.dk. Du kan læse mere om vores klinikker, om konsultationstider, adgangsforhold, parkering med mere her.
 
Du behøver ikke en henvisning fra din praktiserende læge. Vi informerer dog løbende din praktiserende læge om din behandling på Neurokirurgisk Smerteklinik, hvis du giver tilladelse hertil.
 
Alle nye patienter på Neurokirurgisk Smerteklinik skal starte med en forundersøgelse. Uanset hvilket behandlingsforløb du har haft tidligere, udfører vi en grundig neurologisk undersøgelse og vi gennemgår dine tidligere behandlinger.
 
Ved booking af aftale sender vi dig et bekræftelsesbrev – enten på email eller som fysisk brev.
 
Hvis det er første gang, du besøger klinikken, sender vi dig også en patient-formular. Du bedes venligst udfylde formularen og medbringe den ved den første konsultation.

Formularen indeholder spørgsmål om dit aktuelle og tidligere helbred samt dine tilsagn til, at vi må opbevarer din journal med mere.

Du skal være opmærksom på, at vi som en del af dit forløb på klinikken, registrerer oplysninger (data) om dig. Du kan læse mere om hvordan vi håndterer dine persondata på Neurokirurgisk Smerteklinik her.

Konsultation
Mød venligst op på klinikken min. 10 minutter, før din aftale begynder. Så du er klar, når din konsultation eller behandling starter.
 
Såfremt du bliver forhindret til din aftale grundet sygdom eller uforudsete hændelser, bedes du melde afbud til klinikken hurtigst muligt.
 
Du skal huske at medbringe sygesikringskort, kørekort eller pas, så vi kan identificere dig. Det er lovpligtigt. Vi må IKKE behandle dig uden identifikation, medmindre det er akut.
 
Er du i følgeskab med pårørende, er de velkomne til at deltage ved konsultationerne. Pårørende kan ikke være tilstede ved indgreb, da det kan øge infektionsrisikoen.
 
Du skal regne med, at du i forbindelse med konsultation/behandling delvis skal afklædes. Du beholder dog altid dit undertøj på. Vi forventer, at du har startet dagen med et morgenbad.
 
Journal
Vi fører journal over dit patientforløb hos Neurokirurgisk Smerteklinik. Alle kontakter, medicinske behandlinger, indgreb og øvrig relevant information bliver registreret i vores journal-system.
 
Du kan til enhver tid få udleveret en kopi af din journal hos Neurokirurgisk Smerteklinik. For hver tilføjelse til din journal sender vi en kopi af det nye notat til din praktiserende læge, så han/hun kan følge din behandling hos os.
 
Med dit skriftlige tilsagn anmoder vi om adgang til alle relevante informationer om dine tidligere behandlinger, scanninger m.m. Derved kan vi danne os et fuldt overblik over dit samlede patientforløb.
 
Vores journalføring følger Styrelsen for Patientsikkerheds forskrifter, og de kommer løbende på tilsynsbesøg på vores klinikker, hvor de bl.a. følger op på vores journal-føring.
 
Patienterstatningen
Som patient på Neurokirurgisk Smerteklinik er du dækket af Patienterstatningen. Patienterstatningen er en lovpligtig forsikring, som alle offentlige og private behandlingsklinikker i Danmark skal tegne.
Det betyder, at du som patient er dækket, såfremt der sker skader i forbindelse med behandlingen. Du kan læse mere om Patienterstatningen her.
 
Betaling
Skal du selv betale for behandlingen, foretages betalingen i forbindelse med din konsultation. Vi modtager Dankort, Visa, Mastercard. Du kan også betale med MobilePay på nr. 36209.
 
Er du henvist af et forsikringsselskab eller pensionsselskab, klarer vi betalingen direkte med dem, og du skal ikke foretage dig noget. Bemærk, at sundhedsydelser i Danmark ikke er momsbelagt.
 
Andre spørgsmål
Har du andre spørgsmål, som denne patientinformation ikke dækker, svarer vi gerne på alle spørgsmål. Ring venligst på 70 605 105 eller skriv på kontakt@nksk.dk.
 
Neurokirurgisk Smerteklinik
 maj 2018