Skip to content
Menu
Menu

Om klinikken Danmarks første klinik med kirurgisk tilgang til smertebehandling

Neurokirurgisk Smerteklinik er specialister i både medicinsk og kirurgisk smertebehandling samt hovedpinebehandling.

Som neurokirurger har vi både den neurologiske (medicin) og den neurokirurgiske (kirurgi) baggrund og indsigt til at vurdere og behandle smertepatienter.

Qua den neurokirurgiske baggrund, tilbyder vi også vurdering af neurokirurgiske sygdomme til hjernen, rygmarven og nerverne, som ikke er smertetilstande.

Vi interesserer os for alle aspekter af vores nervesystem; hjernen, ryggen og nerverne i vores krop. Nervesystemet er omgivet af den øvrige krop og er i konstant interaktion med denne. Derfor er det vigtigt at have godt kendskab til hele kroppens anatomi. Det har vi.

skala
Et supplement til de eksisterende behandlings-tilbud

Vi har startet Neurokirurgisk Smerteklinik med en ambition om at give vores patienter adgang til den nyeste evidensbaserede smertebehandling, der anvendes i Danmark og i udlandet.

I langt de fleste tilfælde kan man behandle kroniske smerter medicinsk, men i nogle tilfælde er det ikke nok, og her er vi klar til at tage over. Neurokirurgi bliver kun i meget begrænset omfang brugt som en mulig behandling for kroniske smerter. Vi ønsker med klinikken at give vores patienter adgang til disse behandlinger – som et supplement til de eksisterende behandlingsmuligheder i Danmark.

Vi udfører simple injektionsbehandlinger til mere avancerede implantat-operationer. Alle kan udføres uden indlæggelse. Vi har et etableret samarbejde med en række anerkendte speciallæger i udlandet, hvortil vi kan henvise i særlige tilfælde.

Herudover kan vi vejlede ved generelle neurokirurgiske problemstillinger, hvis du blot har behov for at tale med en neurokirurg.

Ansvarshavende læge
Frederikke Aabo-Rosendal, Speciallæge i neurokirurgi, ph.d, MSc

Frederikke Aabo-Rosendal, Speciallæge i neurokirurgi, ph.d, MSc

Frederikke Aabo-Rosendal er er uddannet speciallæge i neurokirurgi (hjerne- og rygkirurg) 2012, dels på Aarhus Universitetshospital og dels som fellow på Universitetshospitalet i Oxford. Hun har en ph.d grad indenfor neurokirurgi for bevægforstyrrelser 2009 og en Mastergrad indenfor hovedpinesygdomme fra Københavns Universitet 2018.

Både i Oxford og Aarhus var hun en del af de kirurgiske specialist-teams indenfor smertebehandling og kirurgisk behandling af neurologiske sygdomme. Herudover er hun højt specialiseret indenfor hovedpinebehandling med en MSc-grad indenfor hovedpinesygdomme fra Københavns Universitet.

Frederikke Aabo-Rosendal har været med til i samarbejde med Tandlægeskolen AU, Smerteklinikken og Hovedpineklinikken AUH at etablere Dansk Center for ansigtssmerter.

Frem til 2016 arbejdede hun som hjernekirurg og lektor på Neurokirurgisk Afdeling, AUH. Siden 2016 har hun været lægefagligt ansvarshavende specialist på Neurokirurgisk Smerteklinik, både på klinikken i Aarhus og København. Hun er tilknyttet Styrelsen for Patientklager, som sagkyndig indenfor neurokirurgi.

Hvad siger vores patienter :

Vi har spurgt vores patienter, hvordan de har oplevet effekten af behandlingen efter et forløb på Neurokirurgisk Smerteklinik.

Som privatklinik kommer størstedelen af vores patienter efter et længere forløb i offentligt regi.

ud af 10 patienter oplever, at de er blevet hjulpet
ud af 10 patienter har fået forbedret deres livskvalitet