Botox mod kæbespændinger Til dig, der er træt af bideskinnen

Botox mod kæbespændinger

Botox-indsprøjtninger i kæbens muskler kan lindre følgerne af kæbespændinger: smerter i ansigtet, kæbeleddene, tænderne samt hovedpine ofte til tindinger eller til panden.

Botox er blot det populære navn for stoffet Botulinum toxin. Det er et stof som produceres af særlige jordbakterier. Det blev oprindeligt brugt til at indsprøjte i øjenmuskler hos patienter med skelen samt til at behandle spastiske muskler. Det bruges stadig mod muskelkramper – herunder også til spændinger i kæbemusklerne.

Fysiologi og effekt

Effekten af botox på vores muskler skyldes at stoffet hæmmer kommunikationen mellem muskelnerver og muskler, så muskel afslappes, derfor bruges det mod muskelspasmer og spændinger. At huden over musklen samtidig glattes ud fordi musklen slapper af bruges i skønhedsindustren til behandling af rynker.

Studier har nu vist, at botox er effektiv behandling af kæbespændinger også kæbespændinger som opstår under søvn. Musklens kraft nedsættes da en andel af dens muskelfibre sættes ud af spil af botox´en. Målet er at nedsætte den spænding i musklen som giver generne uden at påvirke musklens normale funktion: at tygge, formulere talen og holde munden lukket. Selve doseringen af behandlinger er derfor selvsagt meget vigtig.

Selve behandlingen

Du skal regne med, at en behandling i alt tager omkring 1/2 time. Du bør være nyvasket og ikke bære makeup eller cremer i ansigtet. Botox-behandlingen gives, med en meget lille dosis i 5 punkter i massetermusklen på hver side af underkæben

Nålen er meget tynd, og det gør ikke ondt. Selve indsprøjtningen tager ca 10 minutter.

Du skal blive på klinikken 15 minutter efter behandlingen og vi ringer dig op efter 14 dage. Blot for at sikre os at du er velbefindende og at behandlingen har haft effekt. Hvis der er god effekt, skal man behandles ca hver 3.-4. måned for, at den smerterlindrende effekt holder sig.

 Du skal være opmærksom på at sundhedsstyrelsen har vurderet at botox behandling for smerter skal foretages af en speciallæge i neurofag med ekspertise i smertetilstande og ikke må foretages en kosmetisk klinik.

Denne behandling er relevant for patienter med :

Har du spørgsmål vedrørende Botox mod kæbespændinger, er du velkommen til at ringe på
70 605 105

Mere information: