Botox mod kæbespændinger Til dig, der er træt af bideskinnen

Botox mod kæbespændinger

Korrekt udført kan Botox injektion i kæbens muskler lindre både kæbespændinger og gener som ofte følger af spændingerne: smerter i ansigtet, øjne, tænder samt hovedpine ofte til tindinger eller til panden. Hos nogle er spændingerne så kraftige at de trækker ind i øregangen, ned på halsen og om i nakken.

Botox er blot det populære navn for stoffet Botulinum toxin. Det er et stof som produceres af særlige jordbakterier. Det blev oprindeligt udviklet til og bruges stadigt til at behandle øjenmuskler hos patienter med skelen samt til at behandle spastiske muskler. 

Fysiologi og effekt

Effekten af botox på vores muskler skyldes at stoffet hæmmer forbindelsen mellem muskelnerven og musklen, så musklen afslappes. Botox kan således helt lamme en muskel, men når man bruger det til behandling for kæbespændinger skal det doseres helt præcist så musklen slapper af, men stadig bevare normale funktion: at tygge, formulere talen og holde munden lukket. Derfor er behandlingen en specialistopgave.

Studier har vist, at botox er effektiv behandling af kæbespændinger også kæbespændinger som opstår under søvn hvor man skærer eller presser tænderne sammen.  

Selve behandlingen

Du skal regne med, at en behandling i alt tager omkring 1/2 time. Du bør være nyvasket og ikke bære makeup eller cremer i ansigtet. Botox-behandlingen gives i 5-6 punkter i massetermusklen på hver side af underkæben foran øret.

Nålen er meget tynd, og det gør ikke ondt. Inden behandlingen vil du blive grundigt informeret både mundtligt og skriftlig og få lejlighed til at stille spørgsmål til vores speciallæge. 

Du skal blive på klinikken 15 minutter efter behandlingen og vi ringer dig op efter 14 dage. Blot for at sikre os at du er velbefindende og at behandlingen har haft effekt. Hvis der er god effekt, skal man behandles ca hver 3.-4. måned, det vi også oplever at spændingerne hos nogle gradvist tager af efter nogle behandlinger.

Du skal være opmærksom på at sundhedsstyrelsen har vurderet at botox behandling for smerter skal foretages af en speciallæge i neurofag med ekspertise i smertetilstande og ikke må foretages en kosmetisk klinik. Dette da Botox grundlæggende er en nervegift, samt for ikke at overse andre mulige årsager til dine smerter.

Denne behandling er relevant for patienter med :

Har du spørgsmål vedrørende Botox mod kæbespændinger, er du velkommen til at ringe på
70 605 105

Mere information: