Kroniske ledsmerter “Smerter i skulder, albue, knæ eller hofte”

Hvorfor opstår ledsmerter ?

Kroniske ledsmerter – smerter i skuldre, albuer, håndled, hofter, knæ og ankler, skyldes ofte slidtage. På alle vores ledflader sidder der brusk som er hårdfør og beskytter knoglerne nedenunder. Ved slid udtyndes den beskyttende, slidstærke brusk. Brusken ændrer også form så ledfladerne ikke længere passer som “fod i hose”. Følenerverne i og omkring leddet og i ledkapslen begynder at sende smertesignaler.

Smerter til led kan også opstå i efterforløbet af kortvarig eller langvarig overbelastning og traumer, forvridninger og slag. Især efter operation på et led kan der opstå vedvarende smerter både fra leddet og fra nerver omkring det, fra arvæv samt fra nervetråde i arrene.

Udover i selve leddet kan ledsmerter sidde i muskler eller sener omkring leddet – og senernes slimsække. Led, som hyppigst rammes af kroniske smerter på grund af slidtage, er skuldre, hofter og knæ. Men også små led i albuer, håndled og fingre er udsatte på grund af de mange bevægelser. Leddene i ankler og fødder belastes af de mange tusinde kg de påvirkes af ifm. vægtoverføring i løbet af en almindelig dag – hver dag.

Ledsmerter

Kroniske ledsmerter kan også være en del af gigtsygdomme, som ikke har noget med slid at gøre eller til medicinske sygdomme som psoriasis og sukkersyge. Ved disse sygdomme er der ofte smerter til flere led.

Smerter til leddene begrænser vores udfoldelses-evner, da ledsmerter ofte bliver værre ved bevægelse og belastning som løft og gang.

Ledsmerter

Kroniske ledsmerter kommer fra en eller flere af nervebanerne

Patienter med kroniske ledsmerter vil typisk have et forløb bag sig med tiltagende gener over flere år.

Du vil typisk have været igennem en række undersøgelser hos din egen læge, gigtspecialister og været behandlet hos fysioterapeut eller kiropraktor. Du er måske også blevet opereret i dit led og fået at vide, at du ikke vil få gavn af flere operationer.

På trods heraf har du stadig mange smerter. Den smertestillende medicin, som du tager enten dagligt eller når du har særligt slemme smerter, lindrer ikke nok. Måske får du bivirkninger til medicinen.

 

Læs mere om vores behandlinger for ledsmerter :
Hvad kan vi gøre for dig…

Ved den 1. konsultation på neurokirurgisk smerteklinik vil vi først og fremmest sikre, at du har fået stillet den rigtige diagnose – hvad skyldes dine ledsmerter. Hvis du er blevet scannet eller røntgenfotograferet, ser vi gerne billederne igennem. Vi vil også undersøge dine øvrige led, din ryg og dit nervesystem.

Herefter vil vi lave en behandlingsplan for dig. Kroniske ledsmerter skal alle behandles forskelligt afhængigt af årsagen til smerterne og hvilet led det drejer sig om. Ofte vil der være en række effektive smertestillende præparater, som bør afprøves først.

Vi kan også anvende injektioner som en del af behandlingen. Blokader kan have god effekt på smertende omkring dit led. Ofte vil der også være et element af nervesmerter, som også kan forsøges behandlet med nerveinjektioner.

Hvis smerterne er særligt vanskelige af lindre, kan et nerve-implantat være en mulighed. Det består af en lille elektrode, der implanteres under huden og tilsluttes en “pacemaker”, der giver vedvarende lindring af smerterne.

Du kan læse mere meget om vores behandlinger her.

Sådan kommer du i behandling på Neurokirurgisk Smerteklinik:
 
Sådan kommer du i behandling på Neurokirurgisk Smerteklinik: