Har du nervesmerter ?

Nervesmerter – også kaldet neuropatiske smerter –  opstår, når smertetrådene i kroppen blevet aktiveret, uden at der er fare på færde. 

Alle vores almindelige følenerver fører også smertetråde som en del af vores naturlige alarmsystem mellem hjernen og resten af kroppen. Via smertetrådene kan “fare” kommunikeres effektivt fra for eksempel en fod, som træder på noget skarpt og op til hjernen. 

Nervesmerter kan have mange årsager. De kan opstå på grund af direkte beskadigelse af nerven f.eks. efter en ulykke, en operation eller fordi nerven er i klemme et snærvert sted, f.eks i ryggen eller mellem muskler. 

Også medicinske sygdomme som sukkersyge, sclerose og gigtsygdomme kan give kroniske nervesmerter – fordi nervens “miljø” forandres.

Nervesmerter er ofte intense, omend intensiteten af smerterne kan veksle. De føles ofte brændende og jagende. 

Hos enkelte bliver huden over nerven også forstyrret. Den bliver hyperfølsom så almindelige berøringer føles som smerter. Denne tilstand kaldes allodyni

Faktisk kan hele nervesystemet kan også komme i en tilstand, hvor følenerverne og endda hjernen bliver hyperfølsom for smerte. Denne tilstand kaldes sensibilisering.

Patienterne med nervesmerter i vores klinik vil typisk have et langt forløb bag sig med undersøgelser hos egen læge, neurologer og andre speciallæger. 

Mange har fået foretaget en scanning af hjernen eller andre relevante områder af kroppen. Disse har ikke kunnet påvise en anden årsag til smerterne.

Du vil sikkert have prøvet mange forskellige slags medicin. På trods af heraf har du stadig rigtigt mange dage med nervesmerter hver måned – og måske bivirkninger til din medicin.

På Neurokirurgisk Smerteklinik er vi specialiseret i nervesystemet og behandling af nervesmerter, uanset hvor på kroppen din nervesmerter sidder.

Hvad kan vi gøre for dig…

Ved den 1. konsultation på neurokirurgisk smerteklinik vil vi først sikre, at du har fået stillet den rigtige diagnose – at det drejer sig om nervesmerter og den hvad den bagvedliggende årsag til dine smerter èr. Vi vil også lave en undersøgelse af dit nervesystem. Herefter vil vi lave en behandlingsplan for dig.

Nervesmerter skal behandles forskelligt fra person til person. Ofte vil der være en række effektive smertestillende præparater, som bør afprøves først. Vi anvender også diagnostiske nerve-injektioner som en del af behandlingen. 

Nervesmerter kan behandles med et mindre indgreb, rhizolyse. Ved behandlingen påvirkes den smertende nerve lokalt. I lokalbedøvelse lammes nerven direkte med en lille opvarmet nålespids. Et rhizolyse indgreb kan give lindring i op til 12–18 måneder. Indgrebet gentages da efter behov.

Kronisk neuropatiske smerter kan være vanskelige at lindre. I tilfælde hvor ingen anden behandling har givet lindring,  kan et nerve-implantat indopereret lokalt tæt på den beskadigede nerve være en mulighed. Det består af en lille elektrode, der implanteres under huden tæt på nerven og tilsluttes en “pacemaker”. En mild strøm fra elektroden “jammer” da nervesmerten.

Du kan læse mere meget om vores behandlinger her.

Ring på 70 605 105
for bestille tid
til konsultation

Relevante foreninger for patienter med ansigtssmerter :

Hovedpinesagen